El projecte “Petites Espurnes”

La Llar de Criança Petites Espurnes es va gestar amb la idea de portar-ho a terme a Barcelona, però la meva inquietud per estar més en contacte amb la natura i viure en un lloc més petit, m’ha portat a realitzar-ho a prop del Montseny i vaig trobar Cardedeu com el lloc idoni.

La meva Llar és molt acollidora, lluminosa i adaptada per que els més petits tinguin un espai per moure’s lliurement i amb seguretat, amb els jocs i materials idonis al seu abast per tal de potenciar la seva autonomia, descoberta i aprenentatge.

L’activitat diària més important és el joc lliure, ja que permet explorar, conèixer i gaudir de tot allò que ens envolta amb llibertat i seguretat. Tots els materials són naturals i molt senzills per tal de potenciar la imaginació de l’infant. També dono molta importància al joc  i la descoberta a l’aire lliure i el fet d’aprofitar els exteriors i parcs dels voltants, fer sortides a la biblioteca, trobades amb altres grups d’infants i altres Mares de Dia del poble, etc, tot això sempre i quan ho vulguin els infants i sigui possible.

Com a acompanyant confio en les capacitats dels infants, en els seus propis ritmes, respectant la individualitat de cadascun. Confio en les seves necessitats i en els seus desitjos. 

Treballo conjuntament amb les famílies per aconseguir l’harmonia entre el que viu l’infant a la Llar de Criança i el que viu a casa.

Considero molt important que l’infant faci un Procés Familiarització (Adaptació)  fins que conegui i se senti segur a l’entorn. Per aquesta raó, els primers dies, els infants hauran d’estar acompanyats per algun familiar fins que l’infant i la família creïn vincles amb mi, amb l’espai i amb els altres infants, fins que se sentin tranquils i segurs.

img_20200612_200748_857