El projecte “Petites Espurnes”

Aquest projecte es va gestar amb la idea de portar-ho a terme a Barcelona, que és la ciutat d’on sóc, però la meva inquietud per estar més en contacte amb la natura i viure en un lloc més petit, m’ha portat a realitzar-ho a prop del Montseny. Desprès de molt buscar,  vaig trobar Cardedeu com el lloc idoni.

La meva llar és molt acollidora i adaptada per que els més petits tinguin un espai per moure’s lliurement i amb seguretat, amb els jocs i materials idonis, al seu abast per tal de potenciar la seva autonomia, descoberta, aprenentatge.

Petites Espurnes va dirigit a aquelles families que busquen una alternativa a l’escola bressol. A la meva llar n’hi ha espai per a un màxim de 4 infants de 4 mesos a 3 anys d’edat. El fet de que sigui un grup reduït de nens/es fa que els infants se sentin atesos, segurs i en un entorn tranquil i sense estrès.

L’activitat diària més important és el joc lliure, ja que permet explorar, conèixer i gaudir de tot allò que ens envolta amb llibertat i seguretat. Totes les joguines són molt senzilles per potenciar la imaginació del petit. També dono molta importància al joc i la descoberta a l’aire lliure i el fet d’aprofitar els parcs dels voltants, fer sortides a la biblioteca, trobades amb altres grups d’infants i altres mares de dia del poble, etc, tot això sempre i quan ho vulguin els infants i sigui possible.

Els referents pedagògics en què ens basem com a mares de dia són múltiples:

Montessori, Emmi Pickler, Waldorf, Rebeca Wild, etc, encara que totes són pedagogies centrades en el respecte cap al nen o nena, en les seves necessitats i interessos, totes consideren imprescindible l’activitat infantil que sorgeix de l’espontaneïtat i de la seva curiositat natural, a més de potenciar la seva autonomia i la llibertat de moviment tot això amb uns límits els quals seran fonamentals per tal de que l’infant se senti segur en tot moment.

 Com a acompanyant confio en les capacitats dels nens o nenes, en els seus propis ritmes, respectant la individualitat de cadascun. Confio en el que el nen o nena fa, en les seves necessitats i en els seus desitjos.

Treballo conjuntament amb les famílies per aconseguir l’harmonia entre el que viu el nen o nena en el nostre espai i el que viu a casa.

Considero molt important que l’infant faci un procés d’adaptació fins que conegui i se senti segur a l’entorn. Per aquesta raó, els primers dies, els nens/es hauran d’estar acompanyats per algun familiar fins que l’infant i la família estiguin tranquils i segurs.

 

IMG_20190215_105850_889

Anuncis