Sobre mi

El meu nom és Natalya, vaig néixer a Barcelona i des de petita m’encanten els infants, però movent-se en llibertat, sent ells mateixos, jugant espontàniament i veure com aprenen per si mateixos. D’adolescent feia de cangur i ja, de més gran, vaig decidir estudiar la diplomatura d’Educació Social que em va enriquir molt, en tots els sentits, i em va proporcionar experiència en diversos àmbits d’aquesta, entre ells la infància, havent tingut l’oportunitat de treballar bastants anys en el sector del lleure (casals infantils, ludoteques, esplais …) i en el sector de l’educació no formal (centres oberts, centres de menors d’acció educativa (CRAE), centres d’acollida …).

Una altra etapa de la meva vida va transcórrer a Escòcia on vaig passar 6 anys i en els quals em vaig dedicar a treballar en diverses escoles bressol, com a suport de l’educadora principal. També vaig col·laborar en un after school club, on realitzava activitats extraescolars per als més menuts.

Més endavant i formant-me com a educadora de massatge infantil amb la IAIM (International Association of Infant Massage) vaig descobrir la figura de Mare de Dia i em va semblar el més idoni per als primers anys en la vida d’un infant. És en aquest moment quan tinc l’oportunitat de realitzar un curs d’Atenció a la petita infància des de la llar de la Fundació Pere Tarrés i on aprofundeixo en pedagogia Waldorf, Montessori i descobreixo a Emmi Pikler, entre d’altres matèries, tot això amb l’objectiu de promoure una criança respectuosa, acompanyant als nens d’una forma present, càlida, propera i disponible en cada moment, cuidant les seves necessitats i acompanyant les seves emocions.

Enguany, he tingut l’oportunitat d’acompanyar com a mare de dia a La Casa de Ana, al barri de l’Eixample, on, juntament amb la meva sòcia, hem tirat endavant un projecte que ens ha il·lusionat molt i que ha tingut molt bona resposta. També he participat en el grup de criança compartida Pescallunes acompanyant a infants del barri de Gràcia. Em segueixo formant dins de l’educació viva realitzant el Curs d’Introducció a l’Educació Viva impartit pel CRAEV i participant de jornades i cursos organitzats per Llars de Criança, la Xarxa de mares de dia de Catalunya.

Considero que la  llar és l’espai idòni perquè sigui el marc de descobriment i desenvolupament ideal que ells necessiten i tenir una proximitat i unió amb les famílies en aquesta aventura màgica d’acompanyar els seus fills des de l’afecte i l’amor.

La meva filosofia està en l’acompanyament respectuós de l’infant, en la importància dels primers anys de l’ésser humà i en què els infants porten dins de si mateixos totes les capacitats que necessiten per desenvolupar la seva vida de forma plena. Són petits éssers de llum, són Petites Espurnes…

El meu objectiu és seguir aprenent i alimentant la meva ànima amb el coneixement que els altres m’aporten, intentant seguir creixent i sempre mantenint-me desperta en aquest camí de descobriments que és la vida. El tenir el privilegi d’observar i acompanyar a l’infant en el seu dia a dia és un regal meravellós.

natalya

Anuncis